Äntligen en STOOR fisk!!

Det var julafton och hela släkten var samlad. Klapparna låg under granen, julbordet var framdukat och stämningen var på topp. Men trots den lockande julmaten och alla klapparna så kunde jag inte sluta tänka på en sak, DAMMEN!

Dammen är ett ställe som jag, pappa och våra kompisar Dennis och Petter har fiskat på i tre år nu. Men Allt började egentligen för fyra år sedan då jag, pappa och min farfar var uta och anglade. Det var år 2008, då ismetet med spön fortfarande var okänt för mig och min far.

Dagen började bra då vi inte han mer än att sätta ut två angeldon innan första gäddan kom. Den var av de mindre exemplaren men ändå kul. Efter det så fick vi ett par små och till sist en bättre fisk på ca 6kg. Men vad som sedan hände kommer nog aldrig någon av oss att glömma. Vi var i 5-6 fiskar som vi inte riktigt kunde hantera, några vältrade sig under hålet, någon spärrade upp käften så att kroken hoppa ur och någon gick helt enkelt inte att stoppa!

Denna dag pratade vi mycket om och vi beslutade oss att åka dit igen fast med riktig utrustning. Sagt och gjort, kommande år var vi på platts igen fast med spön denna gången. Dagen gick bra, någon 5-kilos kom upp men framför allt så fick jag fånga mitt livs största fisk.

Fisken var 114 cm lång och vikten var okänd på grund av att vi hade glömt vågen…
67423_1201289969876_6029526_n

Detta kom att plåga mig under en lång tid, hur stor va fisken egentligen?

Men nog om år 2009!

2012 var vi på plats igen. Taggade till tusen, grejerna va i topptrim och suget på spöböj obeskrivligt. Det gick inte riktigt som planerat. Tanken var att vi skulle fixa mört dagen innan men eftersom att vi inte kunde hålla oss längre än till juldagen så fick vi inte tag i någon mört och fick nöja oss med döda mörtar i 3-5-hg klassen. Vilket självklart är perfekt när man jagar stor fisk, men det känns lite ”dött”när inget händer. Vi fick ut alla spöna och fisket kunde äntligen börja. Det var väldigt besvärligt med tanke på värmen, det hade gjort så att isen var väldigt slaskig och tung att röra sig på. Dagen gick och vi hade något fäll men det var oroväckande lugnt. Men man får väll räkna med det då man fiskar med 3-5-hg stora döda mörtar. Trevligt hade vi i alla fall. Vi sysselsatte oss med att leta ved, grilla korv och dricka lite pilsner;) Vid tre tiden så gick pappa och Dennis i väg för att borra lite nya hål för Torsdagen då vi hade tänkt att göra ett till försök. Medan de gjorde det så satt jag och Petter kvar på isen och roade oss med att kasta snöbollar på en burk. Jag satt bakom en buske och ser inte riktigt alla spöna så ja flyttade på mig för att få bättre sikt. Första spöt jag kollar på fäller! Det var ett jätte försiktigt fäll men alla vet vad jag pratar om när jag menar att man kunde på något sätt känna att det här var ingen liten fisk. Jag kommer fram till spöt och allt står still. Jag känner försiktigt i linan och det är helt stumt. Yes! Den är kvar säger jag. Jag hinner knappt blinka innan den rusar i väg,  jag lyfter spöt, vevar till och krokar. Det var bara tungt, väldigt tungt. Sen kom första rusningen och därefter tre långa rusningar innan pappa och Dennis hunnit fram till mig och den starka fisken. Efter en fight på ett par minuter så kunde vi äntligen landa den. Gäddan var 118cm lång och vägde 11,5kg! Nytt PB! 6127_2603127214931_159372502_n

Detta var nu alltså tre år senare. Jämför ni bilderna och kollar noggrant på hjällocket så kan ni tydligt se att det är samma fisk. Fisken har alltså på tre år växt 4cm! Den var fångad på i stort sett samma plats så man kan nästan konstatera att den har sitt revir där. Gäddan heter nu Agnes och är min stora kärlek.

Två dagar senare var vi på plats igen men med levande betesfisk. Det blev en ganska stor skillnad med tanke på att två dagar innan hade vi 4 fäll och nu så hade vi 37 fäll. Pappa fick chansen att fånga dagens största fisk. 105cm och 9,6kg

557060_10151205967097672_1739931462_n

Dagarna var sköna och det blir nog ett återseende snart igen.

Skit fiske på er där ute!

Snart spöböj igen MVH robin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s